21 Ocak 2016 Perşembe

Dukan Kek


Diyet ve kek ne kadar birbirlerine tezatlar öyle değil mi? Bu diyette değil. Kekinizi, tatlınızı Dukan'a uygun yaptıktan sonra gelsin kekler pastalar. Ben bu keki Güçlendirme evresinde olduğum için 40gr istediğim bir peynir hakkım yerine yıyebıldıgım 8-10 adet cevızle yaptım. Size kekin her evreye uygun sade halinin tarifini yazacağım şimdi. O zaman tarife baslayalım.

Malzemeler
2 yumurta
2 kaşık Light ya da kaymağı alınmış yoğurt
2 yemek kaşığı tatlandırıcı
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1/2 kabartma tozu
4-5 damla vanilya aroması

Yapılışı
Yumurtaları ve tatlandırıcıyı güzelce çırpın. Ardından yoğurt ve vanilya aromasını ekleyin. Biraz daha çırpın daha sonra yulaf kepeği ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Fırınınızı 165 dereceye ısıtın. Yağlayıp peceteyle sildiğiniz kek kalıbına dökün. Kek kalıbınız yoksa küçük bir borcam kapağına yağlı kağıt serebılırsınız harcı kalıba dökün ve yaklaşık olarak 30 dakikada pişirin. Burada önemli olan her fırının pişirme süresi farklı olduğundan takip edin.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder